Potica zagotovo ne sme manjkati na praznični mizi. A priprava brezglutenske je zelo zahtevna. Poglejte kako jo pripraviti, da bo zagotovo uspela. 

Sestavine:

1 kg moke mix B
4 cela jajca
7-8 dcl mlačnega mleka
1 čajna žlička soli
Naribana lupina ene limone
120 g sladkorja
1 vanili sladkor
Jedilna žlica ruma
42 g kvasa

Priprava:

V posodo nalijemo mlačno mleko in vanj razdrobimo kvas. Dodamo vse sestavine razen moke. S šibo razmešamo in dodamo moko. Pregnetemo in pustimo, da testo vzhaja na dvojno količino. Med vzhajanjem ga pokrijemo s folijo, da se testo ne izsuši. Vzhajano testo s čistilno karto prestavimo na prt potresen z moko. Razvaljamo ga v pravokotno obliko kar precej na tanko. Potresemo ga z nadevom in ga enakomerno razporedimo po testu. Z rokami tesno zavijemo in razrežemo na dolžino pekača. Zvito potico položimo v model premazan s stopljenim maslom. Pokrijemo s folijo in pustimo, da vzhaja na dvojno količino. Z iglo prebodemo potico do dna na več mestih in jo obilno premažemo s stopljenim maslom. Pečemo v pečici 45 minut pri 140 C. Pečeno potico pustimo še nekaj minut v modelu nato jo zvrnemo na prt, ki smo ga obilno potresli z vanilijevim sladkorjem. Med ohlajanjem potico večkrat obrnemo. Hladno potico potresemo s sladkorjem v prahu.